Du är här

Tjänster

Vi finns från Staffanstorp i Söder till Sigtuna i norr. Vi erbjuder hemtjänst, boendestöd, avlösning, ledsagning och RUT-tjänster. Nedan kan du läsa mer om våra tjänster.

Hemtjänst

Om du bor kvar i ditt hem och upplever det svårt att klara av din vardag, kan du ansöka om bistånd hos din kommun. Du kan till exempel ansöka om hjälp med inköp, städ, tvätt, måltider, promenader och personlig omvårdnad. Vi utför alla insatser som du beviljas i ditt beslut om hemtjänst. Våra medarbetare är engagerade, kunniga och har dina behov och önskemål i fokus. Välkommen att välja oss när du fått ditt beslut om bistånd!

Boendestöd

Boendestöd är en praktisk och social insats för personer med psykisk funktionsnedsättning. Insatsen ska underlätta för dig att hantera din vardag. Vi ger dig stöd på dina villkor så att du kan leva ett självständigt liv med hög livskvalitet. Våra boendestödjare har anpassad utbildning och erfarenhet. 

I Stockholms stad, Täby och Nacka erbjuder vi insatsen boendestöd. Vi kan göra det som är svårt att få gjort tillsammans med dig. Vi kan också stötta dig att nå dina mål, till exempel att leva ett hälsosamt liv. Om du behöver stöd i att planera och strukturera din vardag, så hjälps vi åt att hitta en metod som passar dig. Många av våra kunder behöver hjälp att finna glädjeämnen i vardagen eller vill hitta nya aktiviteter. Tillsammans kan vi hitta lösningar!

Avlösning

Du som ger omvårdnad till sammanboende anhörig, kan få hjälp med avlösning i hemmet. Avlösningen beviljas för att du ska få tid för dig själv, få möjlighet att slappna av utan att oro dig och att du ska få tid för dina egna intressen.

Ledsagning

Du som har en funktionsnedsättning och behöver stöd för att komma ut i samhället kan ansöka om ledsagning hos kommunen. En ledsagare följer med dig på aktiviteter om du inte klarar det på egen hand. Vi har specialiserat oss på ledsagning för dig med syn- eller hörselskada och har personal som är teckenspråkig. Hos oss kan du välja ledsagning via våra lokala kontor eller specialiserad ledsagning via CJs Ledsagarservice. Kontakta oss så hittar vi i samråd med dig en ledsagare som du trivs med!

Hushållsnära tjänster

Räcker inte hemtjänstbeslutet till, får du inte så mycket städning beviljat som du önskar? Vill du köpa tjänster direkt från oss med RUT-avdrag? Då är hushållsnära tjänster något för dig.

Minimibeställning är 2 timmar per tillfälle för tjänster som inte levereras i samband med annan hemtjänstinsats.

Du bestämmer själv hur ofta vi ska komma till dig, hur länge vi ska vara där och vad vi ska göra på den tiden. Behöver du hjälp i att uppskatta behov av tid och frekvens - hjälper vi dig självklart med det.

Exempel på hushållsnära tjänster (som Skatteverket godkänner RUT-avdrag för) är:

  • Städning
  • Tvätt, strykning och mangling
  • Enklare lagning och uppläggning av kläder och hemtextilier
  • Sköta inköp
  • Hjälp med personlig hygien samt på- och avklädning
  • Hjälp vid promenader och enklare ärenden på vårdcentral, på bank eller i butik i sällskap med köparen av tjänsten
  • Hjälp med betalning av räkningar, enklare matlagning, matning och högläsning
  • Att vaka över en förvirrad person för att förhindra att hen lämnar bostaden